Wie ben ik

Mijn naam is Irene Duijm en mijn achtergrond is massagetherapeut oosterse filosofie. Als massagetherapeut ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen van hun klachten af te helpen en de inzichten die ik door mijn werk doorlopend krijg op het gebied van chronische klachten zijn hierbij enorm waardevol.

Ik zie en hoor dat veel mensen pijnklachten ervaren en kan zelf door 1-op-1 coaching maar een beperkt aantal mensen helpen. Ik ben niet per se voorstander of tegenstander van reguliere of alternatieve zorg.

Ik geloof in de kracht van allebei. Ik ga uit van de mens als één geheel. Klachten vormen een onderdeel van dit geheel. Ik kijk met een holistische blik. Een mens is meer dan alleen een verzameling van symptomen. Alleen klinisch een klacht behandelen is in de meeste gevallen te kort door de bocht en blijkt op de lange termijn vaak niet effectief.

Ik heb in het verleden met veel plezier een kantoorbaan gehad. In 2016 ben ik begonnen met de opleiding oosterse filosofie en massage. In mei 2017 heb ik mijn diploma behaald. Door de positieve reacties die ik kreeg van de personen waarop ik mocht oefenen heb ik besloten mijn eigen praktijk aan huis te starten. Naast de oosterse filosofie, dry needling, cupping, ben ik inmiddels ook Guasha-therapeut en Hypnotherapeut. Door de Triggerpiont Reset Methode Mentor Class werd ik geïnspireerd door de connectie tussen de hersenen, het zenuwstelsel en het lichaam. Daarna heb ik jaarprogramma’s gevolgd bij Joseph McClendon III, Stop Chasing Pain van Dr. Perry Nickelston, Functional Patterns van Naudi Aguilar en seminars van Celbioloog Bruce Lipton en Byron Katie. Ook heb ik op het gebied van voeding en beweging inmiddels de nodige kennis opgebouwd en (coach) ervaring opgedaan.

Door de vele cliënten die ik in mijn praktijk tegen kom blijf ik continu gemotiveerd om op zoek naar de daadwerkelijke oorzaak van hun klachten en blijf mijn kennis ook verbreden. Daarom volg ik met veel plezier gemiddeld zes tot negen opleidingen, seminars en masterclasses per jaar, nationaal en internationaal.

Ik hoop dat ik met mijn kennis op het gebied van chronische klachten meer mensen kan helpen en inzichten kan geven wat nu de daadwerkelijke oorzaak is van je pijn. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om persoonlijk met een coach samen te werken. Dit is de reden waarom ik het Ontcijfer je Pijn Werkboek heb geschreven, dit maakt het voor iedereen mogelijk om de daadwerkelijke oorzaak van je pijn te ontcijferen.

Als coach en trainer weet ik dat een kant en klaar werkboek de ideale basis is om met cliënten samen te werken. Tot nu toe heb ik grotendeels met Engelstalige boeken gewerkt. Dit werkt helaas niet voor iedereen even fijn. Er is behoefte aan Nederlandstalig materiaal en ik hoop daarin met dit werkboek te voorzien.

Irene Duijm