Ontcijfer je Pijn Traject

In het Ontcijfer je Pijn Traject ga ik met jou op zoek naar de daadwerkelijke oorzaak van je pijn.

In zes weken ga je met mij stap voor stap op zoek naar de oorzaak van je pijn en leer ik je hoe je hiermee om kunt gaan. Van chronische pijn afkomen is een proces, iets dat niet van de ene op de andere dag zal plaatsvinden. Echter kan het in verhouding tot wat je gewend bent, verrassend snel gaan. Je gaat leren wat je lichaam doet en waarom het dat doet. Als je weet wat de oorzaak is van je klachten, kun je jezelf ook beter helpen. Hoe heerlijk zou het zijn als je je leven kunt leven met minder en wellicht zonder pijn?

Helaas wordt er nog te weinig onderzoek gedaan naar de echte oorzaak van chronische pijn. In het reguliere circuit van de westerse geneeskunde is de oorzaak van pijnklachten meestal logisch en helder, wanneer deze wetenschappelijk en meetbaar te verklaren zijn. Hier is niets mis mee, maar de kans bestaat wel dat er dan factoren gemist worden die van cruciaal belang zijn. Het risico is behandeling van pijnbestrijding in plaats van het oplossen van de oorzaak van de klacht.

Je hebt waarschijnlijk al lange tijd klachten en pijn. Daarom ga je naar de fysiotherapeut, manueeltherapeut, masseur, acupuncturist, chiropractor, osteopaat, noem maar op. Je voelt je een stuk beter als je er vandaan komt en de dagen erna voelt het ook nog lekker. Dan komt de pijn langzaam terug. Het wordt na twee weken wel weer tijd voor een nieuwe afspraak. Herkenbaar?

De reden dat zo’n behandeling tijdelijk werkt, is omdat het gebied dat behandeld wordt weer goed doorbloed wordt. In bloed zit zuurstof. Er komt dus meer zuurstof in de weefsels waar jij klachten ervaart. Betere doorbloeding verbetert bijna elke klacht. Het vervelende is alleen dat je lichaam vanzelf weer terugvalt in de situatie die er was vóór de behandeling. De doorbloeding en het zuurstofgehalte normaliseren zich weer, je hebt immers alleen maar een symptoom aangepakt en niet de oorzaak.

Om grote stappen te maken in je persoonlijke ontwikkeling krijg je inzicht in de oorzaak van je fysieke en/of emotionele pijn en de handvatten om zelf je pijn te verminderen of mogelijk op te lossen.Ik gebruik in dit traject mijn Ontcijfer je Pijn Werkboek. Ik zie je iedere week minimaal 2 uur en daarin zal ik je fysiek en mentaal begeleiden.

Wil je meer informatie vraag dan een gratis adviesgesprek aan.