Over mij

Door pijn en emotie aan elkaar te koppelen, leer ik je wat de daadwerkelijke oorzaak is van jouw (chronische) klachten en hoe jij dit zelf onder controle houdt.

Wie ben ik

Mijn naam is Irene Duijm en mijn achtergrond is massagetherapeut oosterse filosofie. Als massagetherapeut ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen van hun klachten af te helpen. De inzichten die ik door mijn werk doorlopend krijg op het gebied van chronische klachten zijn hierbij enorm waardevol.

 

Ik zie en hoor dat veel mensen pijnklachten ervaren en kan zelf door 1-op-1 coaching een beperkt aantal mensen helpen. Dit werkboek heb ik ontwikkeld als ondersteuning voor hulpverleners zoals ik. Ik heb het boek echter zo opgesteld dat dit ook als zelfhulpboek gebruikt kan worden.

 

Ik ben niet per se voor- of tegenstander van reguliere of alternatieve zorg, ik geloof in de kracht van allebei. Ik ga uit van de mens als één geheel en klachten vormen een onderdeel van dit geheel. Ik kijk met een holistische blik. Een mens is meer dan alleen een verzameling van symptomen. Alleen klinisch een klacht behandelen, is in de meeste gevallen te kort door de bocht en blijkt op de lange termijn vaak niet effectief.

 

Ik heb in het verleden met veel plezier een kantoorbaan gehad. In 2016 ben ik begonnen met de opleiding oosterse filosofie en massage. In mei 2017 heb ik mijn diploma behaald. Door de positieve reacties die ik kreeg van de personen waarop ik mocht oefenen, heb ik besloten mijn eigen praktijk te starten. 

 

Naast de oosterse filosofie, ben ik inmiddels ook Guasha-therapeut en Hypnotherapeut. Door de Triggerpiont Reset Methode Mentor Class van Tim van Orsouw werd ik geïnspireerd door de connectie tussen de hersenen, het zenuwstelsel en het lichaam. Daarna heb ik jaarprogramma’s gevolgd bij Joseph McClendon III, Stop Chasing Pain vanDr. Perry Nickelston, Functional Patterns van Naudi Aguilar en seminars van celbioloog Bruce Lipton en Byron Katie. Ook heb ik op het gebied van voeding en beweging inmiddels de nodige kennis opgebouwd en (coach) ervaring opgedaan.

Door de vele cliënten die ik in mijn praktijk tegenkom, blijf ik continu gemotiveerd op zoek naar de daadwerkelijke oorzaak van hun klachten en merk ik dat er nog heel veel te leren valt. Daarom volg ik met veel enthousiasme opleidingen, seminars en masterclasses, nationaal en internationaal.

 

Ik hoop dat ik met mijn brede kijk op chronische klachten meer mensen kan helpen en inzichten kan geven in wat nu de daadwerkelijke oorzaak is van hun pijn. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om persoonlijk met een coach samen te werken. Dit werkboek maakt het mogelijk om ook zelf de daadwerkelijke oorzaak van je pijn te ontcijferen. Als coach en trainer weet ik inmiddels dat een kant en klaar werkboek de ideale basis is om met cliënten samen te werken. Tot nu toe heb ik voornamelijk met Engelstalige boeken gewerkt. Dit werkt helaas niet voor iedereen even fijn. Er is behoefte aan Nederlandstalig materiaal en ik hoop hierin onderander met mijn werkboek te voorzien.