Cupping Massage

Wat is Cupping?

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veel wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.
Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.
De dieptewerking komt doordat speciale bolletjes (cups) in een vacuüm op de huid worden aangebracht.

Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen.
De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.
Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op de plaatsen waar het nodig is.

De cups worden over het lichaam bewogen, waardoor er een zeer diepgaande en krachtige massage ontstaat.

Cellulitus:

Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis – en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken.
De spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen.
Tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook los gemaakt, met als gevolg algehele ontspanning.

Reactie:

Het is nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is.

Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn.
Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten en zullen na een aantal dagen niet meer zichtbaar zijn.

 

Cupping massage, cupping. pijnlijke klachten